Saptamana 30 - CRUMBLE FRUCTE

Cele mai simple deserturi iti fac cea mai mare placere, asta si pentru ca din momentul in care ti se face pofta de ceva dulce, nu prea ai mult timp la dispozitie ca sa rezolvi situatia.
Ce faci cand mersul la cel mai apropiat magazin si o simpla ciocolata nu sunt tocmai pe gustul tau? Bineinteles preferi deserturile sofisticate si mai ales sanatoase si proaspat scoase din cuptor.
Prima problema - timpul. Prepararea trebuie sa fie rapida si sa nu necesite racire suplimentara (cat de rau poate fi sa astepti salivand in fata frigiderului).
A doua problema - ingredientele: de preferat cat mai putine si la indemana. Imi place sa gatesc, dar mersul zilnic prin piete nu se numara printre preferintele mele si de obicei ori am camara plina cu ce vrei si nu vrei, ori la cealalta extrema.
Solutia de duminica seara: un apetisant crumble cocant cu fructe.

Este un desert perfect de vara, cand exista o varietate atat de mare de fructe si cu siguranta poti face o combinatie interesanta, rapid si fara prea mult efort. Eu am avut doar cateva mere pe care le-am combinat cu o sfecla rosie. Cred ca ma repet cand spun cat de minunata este sfecla rosie care poate fi adaptata la orice gust - dulce, sarat sau acrisor, plus ca a adus accentul de culoare la acest desert.

Asadar puteti alege orice fructe doriti: mere, pere, piersici, nectarine, cirese, zmeura.
In plus mai aveti nevoie de:
fulgi de ovaz 50g, unt 50g, zahar brun 100g, o lingura de faina, 1/2 lingurita de nucsoara si scortisoara, o mana de miez de nuca.

Fructele taiate felii subtiri se aseaza intr-o tava si se presara 2-3 linguri de zahar brun.
Intr-un mixer se amesteca restul de ingrediente pana vor rezulta mici cocoloase si se adauga deasupra fructelor.
Totul se lasa in cuptorul preincalzit 30-40 minute la 180 C pana va prinde o frumoasa culoare aurie. Fructele vor lasa sos, iar crumble-ul va fi super crocant!

Cea mai buna este calda, tocmai scoasa din cuptor, la care se poate adauga inghetata de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu