Saptamana 28 - PRAJITURA SPICY CU PERE SI CIOCOLATA

Daca mai dai de o duminica ploioasa de vara, intra in bucatarie si urmeaza pasii de mai jos. La sfarsit ziua nu va mai parea asa posomorata si gri...cred ca pe undeva are si ciocolata un rol in asta :)


1. Aduna ingredientele:
   faina - 200g
   scortisoara - 2 lingt
   nucsoara - 1/2 lingt
   cuisoare - un varf de lingt
   praf de copt - 1 lingt
   sare - 1/2 lingt

   zahar brun - 150g
   unt - 100g
   oua - 2
   pasta mere - din 2-3 mere
   coaja portocala
   pere -1-2 buc
   miez de nuca, alune
                                                    ciocolata - cateva bucatele

2. Intr-un bol sau robot de bucatarie mixati bine mai intai zaharul cu untul topit, dupa care adaugati pe rand ouale, faina amestecata cu toate condimentele, sosul de mere neindulcit si coaja de portocala. Sosul de mere l-am facut rapid calind 2 mere rase, dupa care pasate bine cu blenderul.

3. Compozitia obtinuta se varsa intr-o tava unsa si tapetata. Deasupra se aseaza frumos felii de pere, miez de nuca maruntiti si bucatele de ciocolata. Se coace in cuptor pentru o ora.
Data viitoare as incerca cu ceva bucatele de ciocolata si in interiorul aluatului.



SPICY CHOCOLATE PEAR CAKE

What you'll need:
flour - 200 g
cinnamon - 2 tsp
nutmeg - 1/2 tsp
cloves - a pinch
baking powder - 1 tsp
salt - 1/2 tsp

brown sugar - 150g
butter - 100g
eggs - 2
applesouce - from 2-3 appels
orange peel
                                                 pears - 1-2 bucati
                                                 nuts, walnuts, hazelnuts
                                                 chocolate - chopped pieces

In a large bowl or mixer combine sugar and melted butter, then gradually add eggs, flour & spicies mixture, applesauce and orange peel. Beat well until smooth, then pour the batter into a prepared pan.
Arrange slices of pears and sprinkle with nuts and chocolate on top. Bake in the oven for about an hour.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu