Saptamana 27 - TARTA CIUPERCI RUCOLA


Cum sa nu adori combinatiile de culori si arome din aceasta tarta?
Ciuperci proaspete unite de o crema fina de branza, o ploaie amaruie de rucola si feliute rumenite de bacon.

Cum se face?
Pentru aluat, daca nu v-ati obisnuit deja, gasiti ingredientele si modul de preparare in retelele de tarte anterioare.
Ciupercile - big-sized champinions - le-am taiat transversal in felii foarte subtiri si tras putin la tigaie, cat sa se lase apa din ele. Este foarte important de respectat acest pas, altfel toata apa din ciuperci se va lasa in tarta si nu se va lega.
Separat preparam crema de branza, amestecand branza dulce de vaci cu 2 oua , sare si piper. La final se incorporeaza ciupercile si se toarna totul in aluatul din forma de tarta, copt deja pe jumatate.
Deasupra presaram frunze de rucola si feliute subtiri de bacon. Am preferat sa patrez o buna parte din rucola proaspata pentru momentul servirii langa felia de tarta. Se poate la fel de bine toca usor si amesteca in compozitie alaturi de branza si ciuperci.
40 de minute la cuptor si gata!

 
ALUAT | 150g faina neagra 50g alba | 100g unt | 1 praf sare | 5 ling apa |
COMPOZITIE | 500g ciuperci | 300g branza dulce de vaci | 2 oua | 5 felii bacon | rucola |

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu