Saptamana 26 - TARTA SFECLA PORTOCALA

26 de saptamani in bucataria mea, proiectul a ajuns la jumatate, inca pe atat si vedem ce a iesit!

Pentru o saptamana speciala, o noua tarta la fel de speciala - o adaptare proprie a salatei de sfecla cu portocala.
Rondelele de sfecla rosie sunt elementul principal, iar accentele de portocala vin in completare, pentru desavarsirea gustului, aromatizand compozitia de branza dulce care leaga tarta.













Am inceput cu sfecla rosie, pusa in intregime, cu coaja, la fiert in apa. Nu am fiert-o complet, doar putin, cat sa fiu sigura ca va fi perfect gatita o data scoasa la final tarta din cuptor.
In aluatul clasic din faina si unt, bine framantat si tinut la rece, am adaugat pentru o textura interesanta fulgi de ovaz. Am rulat o foaie potrivit de subtire, am intins-o intr-o forma de tarta si bagat la cuptor pentru 20 de minute la 200C.
Intre timp, am curatat sfecla fiarta si taiat-o rondele.
Crema de branza dulce aromata cu suc proaspat stors dintr-o portocala este al doilea element care defineste aceasta tarta. La amestecul de branza se adauga 2 oua, o lingura de zahar brut, putina menta si coaja de portocala. Functie de cat de uscata sau lichida este branza dulce, am turnat si putin lapte, cat sa obtin o consistenta omogena, usor de intins.

In aluatul scos din cuptor, am asezat stratul de branza, iar deasupra rondelele de sfecla. Tarta se lasa la cuptor pentru 30-40 minute. In ultimele 10 minute, puteti adauga bucatele sau rondele de portocala.

Nu m-am hotarat la ce categorie ar putea intra aceasta tarta - starter sau desert, dar cu siguranta este geniala!

ALUAT | 200g faina - 2/3 neagra, 1/3 alba | 100g unt | 1 praf sare | 5 ling apa | fulgi ovaz |
COMPOZITIE | 5-6 sfecle mici | 250g branza dulce | 2 oua | 2 portocale - 1 pentru suc | 1 ling zahar brut | menta |

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu