Saptamana 18 - TARTA MORCOV SI PERE CARAMELIZATE



Prima din seria de TARTE - o combinatie dulce de morcov pastarnac ghimbir merisoare pere si nuci. Stay tuned for more!


COMPOZITIE  morcov, pastarnac (2-3 bucati din fiecare), ghimbir ras (1 lingt), merisoare uscate - inabusite 7-8 minute in sucul de la o portocala
TOPPING  felii de para si miez de nuca caramelizate 2-3 minute in unt (2 ling) si zahar brun (3 ling)
ALUAT din 200g faina, 100g unt, sare si putina apa - se framanta si se tine la frigider 20 minute.
Aluatul intins in forma de tarta si precopt pentru 15 minute la 200C, se adauga amestecul de morcov, perele si nucile caramelizate si se mai lasa in cuptor 10 minute.

Un comentariu:

  1. draga mea compozitia cu ce se leaga? mananc aluat cu morcov copt? sunt interesante retetele tale dar explici intr o maniera greoaie. step by step cu detalii ar fi mai ok..pt a putea intelege toata lumea indiferent de experienta la bucatarit.

    RăspundețiȘtergere