Saptamana 15 - PUI MASALA

Adela asta e pentru tine!
Oricat de mult imi place bucataria indiana, nu ma gandeam ca o sa ajung sa gatesc asa ceva....dar in cautarea vinului Marsala am dat peste...Masala - mixul senzational de condimente care face mancarurile indiene de neuitat. Adela, mersi inca o data.

Asadar, saptamana aceasta servim indian - pui masala.
















Exista mai multe tipuri de abordare, dar toate au aceiasi baza - puiul, sosul de iaurt, smantana sau rosii si CONDIMENTELE!
Oricine poate face Masala daca sunteti pasionati de condimente si se intampla sa aveti: coriandru, chimion, piper negru, piper rosu, ghimbir, cardamon, nucsoara si cuisoare.

Pasul 1 - PUIUL  Am taiat bucatele pieptul de pui (4 bucati) pe care le-am lasat la marinat o ora intr-un mix de ghimbir si usturoi ras, 1 lingura de masala,  1 lingura ulei de masline si sucul de la o lamaie.
Gata marinate, se varsa totul intr-o tigaie si se gateste pe foc mediu timp de 15 minute.

Pasul 2 -  SOSUL  Se caleste o ceapa tocata, peste care se adauga o cutie de smantana, 1 lingurita de coriandru si curcuma pentru culoare - eu l-am inlocui cu curry. Exista si varianta de sos "rosu" cu iaurt si rosii pasate.

Se poate servi separat puiul cu sosul langa o garnitura de orez sau se poate varsa sosul peste pui, cat inca mai este pe foc, pentru a se omogeniza.
Cel mai mult mi-a placut ultima varianta datorita texturii, iar aromele s-au combinat perfect.


















CHICKEN MASALA

Make home your own indian food!
Masala - this is the special spicy mix that makes all the indian dishes so memorable. If not found in stores, it can be prepared also home by mixing coriander, cumin, cinnamon, chillies, black pepper, ginger and nutmeg.


 2 easy steps to the most aromated dish:
Step 1 - Marinade for 1 hour the chicken breast, cut in cubes, adding ginger, garlic, lemon juice, 1 tbsp of olive oil and 1 tbsp of masala powder. After this, heat a pan and cook the chicken for about 15 minutes.

Step 2 - Make the sauce by ftying a chopped onion, then pour in a can of cream and some coriander and curcuma. Simmer for 3 minutes.

You can serve the chicken along with the sauce, or continue the cooking for a couple of minutes by mixing the chicken and the sauce. Serve with rice....or naan bread.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu