Saptamana 34 - CRUMBLE VINETE SI BRANZA DE CAPRA

Jurnal de bucatarie saptamana 34.
Dupa succesul crumble-lui de fructe testam crumble-ul sarat, ca tot e sezonul vinetelor in combinatie cu o branza frantuzeasca de capra. Reteta inca in curs de perfectionare. Iata prima incercare.
















pat de aluat | compozitie de vinete | crusta de pesmet si branza de capra

Cu ocazia acestui crumble am testat diferitele consistente ale aluatului clasic (200g faina, 100g unt, putina apa) care in mod normal iese usor crocant. Marind cantitatea de unt, aluatul devine mai bogat si mai faramicios, ceea ce doream pentru acest crumble. Apa poate fi inlocuita de un galbenus; albusul se indeparteaza pentru ca ar avea efect de intarire a aluatului.
Vinetele le-am taiat cubulete cat mai  mici si gatit acoperit impreuna cu o ceapa, usturoi si cimbru, stropit cu ulei de masline.
Pentru crusta, am framantat in maini unt moale cu pesmet si parmezan ras.

Totul asezat intr-o tava pregatita pentru cuptor: la baza aluatul intins intr-un strat subtire si deja precopt 15 min, stratul de vinete si deasupra presarat aluatul faramicios pentru crusta si bucatele de branza de capra. Cuptorul setat la 180C, 25 minute.

















Crumble servit cu valeriana, seminte de susan si dovleac, ulei de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu