Saptamana 8 - TURTA DULCE DE CRACIUN

Craciun fericit...cu turta dulce, in parfum de scortisoara si ghimbir!



ALUAT | 150+330g faina | 260g zahar | 125ml apa | 50g unt | 1 ou | 1/2 lingurita bicarbonat | coaja de lamaie | 1 lingurita scortisoara | 1/2 lingt. nucsoara | 1/2 lingt. ghimbir | 1/2 lingt. cuisoare |

Se topeste o lingura de zahar, peste care se adauga treptat apa clocotita, amestecul de arome si zaharul ramas, lasandu-l la foc mediu sa se topeasca. Luati de pe foc, presarati si omogenizati 150g de faina in siropul fierbinte si lasati-l sa se raceasca.
Framantati un aluat din restul de faina, bicarbonat, un varf de sare, compozitia de zahar topit, ou, untul topit si coaja de lamaie.
Creati diverse forme din aluat si asezati-le intr-o tava cu hartie de copt. Coaceti-le in cuptor 20 minute la 180 grade.
Important - pe masura ce faceti turtele, acoperiti-le cu un prosop umed pentru a nu se usca.

GLAZURA | 1 albus ou | 100g zahar pudra vanilat | 2 linguri apa fierbinte |

Se amesteca toate ingredientele creand o glazura cu care puteti acoperi total sau picta turta dulce. Se lasa la uscat, in cateva ore glazura se va intari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu