Saptamana 6 - MIC DEJUNUL CAMPIONULUI

Ceea ce urmeaza nu este nici pe departe ceea ce pregatisem pentru aceasta saptamana, insa mi s-a parut amuzanta intamplarea si ceea ce a iesit la final, asa ca saptamana asta vom avea la micul dejun o simpla omleta!
Ce se dorea a fi o omleta mare si rotunda cu un strat bogat deasupra de branza - o adevarata omelette au fromage - a devenit treptat o mare dezamagire, pe masura ce branza (se pare cu foarte multa apa in ea) se topea alert dand nastere la o compozitie omogena si extrem de moale. Era clar ca nu va putea fi intoarsa intreaga, asa ca singura solutie era sa se transforme in scrambled eggs. Ce poti face dintr-un scrumbled eggs total inestetic si cu mai nici un alt ingredient la indemana? Asta!


Total change of plans - aruncam niste patrunjel in compozite, amestecam frumos, il dam la o parte de pe foc. Cu ultimul ou ramas mai facem o semi-omleta, pe care o folosim ca baza si top pentru "sandwich-ul" de omleta (m-am ajutat de un inel metalic). Adaugam niste cubulete de branza, putina ceapa verde si poate niste sunculita afumata si gata - mic dejun pentru un campion!

BAZA si TOP | o foaie de omleta din 1 ou batut
UMPLUTURA | scrambled eggs din 2 oua, branza, patrunjel tocat
TOPPING | branza, ceapa verde, sunca afumata

2 comentarii:

  1. imi pare rau
    am citit dar eu detest oul, in general,
    are prea multe calori, dar cine este gurmand accepta si aceasta omleta
    maninc rar omleta, adica in cazuri speciale cind nu am de ales
    astept si alte fantezi culinare!
    imi plac gusturile tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga anonim, iti plac gusturile mele si totusi detesti oul, crevetii,... ceea ce postez sunt parti din viata mea, e ceea ce ma inspira in momentul acela, insa fiecare are dreptul de alegere, nu poti fi pe gustul tuturora. daca va inpira ceva, nu poate decat sa ma bucure

      Ștergere