O friptura obisnuita la cuptor scoasa din anonimat de un sos delicios dulce-acrisor.
Pentru 6 cotlete de porc, se prepara un sos din:
- 5 linguri de mustar (eu sunt fan Moutarde a l'Ancienne - pentru gustul usor dulceag si mixul de boabe negre, dar daca doriti ca sosul sa aiba o textura fina folositi mustar clasic)
- 5 linguri de vin alb sec
- 2 linguri de miere
- 3 linguri de dulceata de afine
- 2 linguri de ulei de masline
Cotletele se aseaza in tava in cuptor cu putin ulei si sare. Sosul are o aroma foarte puternica ca sa mai fie nevoie de alte condimente pentru friptura. Verificati mereu cantitatea de apa lasata de carne in tava, adaugati sau reduceti, dar intotdeauna sa fie un deget de apa, altfel se va usca. Spre final apa va scadea, iar carnea va fi frageda si rumenita.
Serviti-o cu mult sos cald si cu orice garnitura de legume. Eu am ales o garnitura de morcovi fierti taiati bastonase, combinate cu putina ceapa verde.
reteta cred ca este buna
RăspundețiȘtergereramine problema cu apa din gura
am citit reteta ta dar eu sunt un consumator de carne de vita
RăspundețiȘtergerete intreb pot incerca sa inlocuiesc carnea de porc?
cred ca fregezimea carnei de vita isi va spune cuvintul
va exista si un inpediment , faptul ca aceasta carne de vita nu se va taia cu in cuburi placute la vedere, dar ce conteaza daca gustul este f bun
astept si parerea ta
ai incercat sa inlocui afinele cu alt tip de fruct?
Bineinteles ca merge si varianta cu carnea de vita, eu as alege o bucata mare de muschi sau vrabioara facuta la cuptor, pe care o poti felia frumos la final. cuburile de carne de vita se preteaza pentru alte tipuri de mancare, nu pentru friptura.
RăspundețiȘtergereLa sosul de fructe se poate folosi orice tip de fruct acrisor - coacaze sau mixuri de fructe de padure, rodii...