Saptamana 40 - SOMON TARTAR

Un alt mod de a manca somonul - crud in diverse combinatii de fructe sau legume.
Tartarul de somon clasic combina rosii tocate marunt, salota si suc de lamaie.

Un tartar facut ca la carte puteti savura la restaurantul frantuzesc al lui Philippe Dupre - Ici et la.
Sau puteti incerca propriul tartar in bucataria voastra - iata ce variante am testat eu:

  | somon | mango | fenicul | salota |

  | somon | mar verde | salota | menta | chives |

Secretul unui tartar bun consta in prospetimea si calitatea fileului de somon si in mentinerea lui rece. Inainte de a-l taia, il puteti tine 15 minute la congelator. Fileul crud trebuie taiat in bucati mici de aproximativ 3 mm grosime, dupa ce a fost indepartata pielea. 
Restul ingredientelor sunt taiate si ele marunt.

Daca la un tartar clasic ingredientele se leaga cu sucul de lamaie si ulei de masline, la combinatia de mango-fenicul se merge pe un sos din suc de portocala, lime si ulei de masline, iar la combinatia de mar-menta puteti alatura un sos de iaurt grecesc, mustar Dijon, suc de lamaie si ulei de masline


| 200g file somon | 1/2 mango | 1/2 fenicul | 1 salota / ceapa rosie | suc 1/2 portocala | 1 lime | 3 linguri ulei de masline | sare |

| 200g file somon | 1/2 mar verde | 1 salota / ceapa rosie | menta verde | chives | 3 lingura iaurt grecesc | 1 lingurita mustar Dijon | suc 1/2 lamaie | 2 linguri ulei de masline |


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu