Saptamana 14 - SUPA CREMA DE SFECLA ROSIE CU PERE SI PORTOCALA

Imi place sfecla! sub orice forma - cruda, coapta, suc, chipsuri si acum supa! Mai are si o culoare perfecta!

De obicei cam tot ce gasesti despre supa de sfecla este clasica metoda de preparare a unei supe crema de legume, doar ca ingredientul principal este sfecla. Ceva mi-a atras insa atentia - combinatia sfeclei cu pere. Interesanta asociere, avand in vedere ca ambele sunt dulci.
Daca sunteti fani de dulce, de aici cred ca pot incepe variatiunile de combinatii, tinand cont ca la tot acest amestec dulce ar trebui adusa o aroma contrastanta. Iata ce am ales eu: ghimbir si portocala, pentru un gust acrisor de suprafata.





















Ingredientele sunt simple:
| 500g sfecla rosie | 1 ceapa | 1/2 telina | 2 pere | 1 litru supa de pui | smantana | ghimbir | 1 portocala |


Exista si varianta rapida in care legumele se fierb toate de la bun inceput, insa eu am ales calea mai lunga si amanuntita, in care sfecla se coace la cuptor pt o ora. Asta va da un gust mai intens sfeclei.
Cand aveti sfecla coapta si decojita, puteti incepe sa sotati in unt ceapa si telina, cateva minute, dupa care adaugati perele si sfecla taiate cubulete, o lingura de ghimbir ras si piper, lasand pe foc inca cateva minute. Se varsa peste supa, adaugati 2 foi de dafin si putin cimbru si lasati la fiert pe foc mic pentru o jumatate de ora. La final pasati cu blenderul, moment in care amestecati sucul de la o portocala.
Puteti sa o serviti cu smantana (de preferat dulce).  Gustul e divin!


BEETROOT SOUP WITH PEARS AND ORANGE




















If you like sweet, here's the sweetest combination with a delicate sour taste given by the orange juice and spicy ginger. The process is simple, but if you have extra time you could spend it on baking the beetroot before boiling with all the rest of vegetables. That will give the beetrot a more intense taste.
It will take about one hour at 180 C for the beetroot to bake. After this you should peel and cut it, and start sauteing, for a few minutes, one chopped onion and a piece of celery, adding the pears and the beetroot cutted in small pieces, plus a tablespoon of grated ginger and some pepper. Saute for about 10 minutes, then add the chicken stock and boil for half an hour. You can also put some bay leaves and thyme.
At the end mix everything with the blender, pouring the juice of one orange.
That's all you should do to get this divine soup. For serving you can decorate it with cream and some orange zest - do not exagerate with that, or it will get too bitter.

| 500g beetroot | 1 onion | 1/2 celery | 2 pears | 1 l chicken stock | ginger | 1 orange | cream |

3 comentarii:

  1. Am incercat aceasta delicioasa supa, simplu de facut si de mare efect. Mi-a placut textura data de para si primul gust dulceag urmat de iutzeala ghimbirului.
    Recunosc ca am pus o singura para inloc de doua de frica sa nu fie prea mult.

    Asteptam cu nerabdare urmatoarele retzete!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu am chef sa coc sfecla, sotez cubuletele asa crude?

    RăspundețiȘtergere