Saptamana 50 - SALATA DE SPANAC CU RATA CONFIATA SI SOS DE FRUCTE DE PADURE


/ pulpa de rata confiata

/ mix de rucola si spanac

ardei gras rosu

/ gutuie

sos de fructe de padure

seminte de dovleac si susan

Confit de canard - acest mod traditional frantuzesc de gatire lenta si conservare a carnii de rata in propria-i grasime, prin care carnea devine extrem de frageda si gustoasa necesita ca orice preparat slow-cooked timp indelungat pentru preparare si gatire. Dar rezultatul unui gust inconfundabil merita din plin, mai ales ca exista posibilitatea conservarii carnii pana la 3-4 luni. Probabil ca unii dintre noi isi mai aduc aminte din copilarie de carnea la garnita...
Carnea trebuie tinuta la marinat in sare minin 6 ore, dupa care se indeparteaza sarea si se aseaza intr-un vas potrivit - cat mai mic pentru a nu fi nevoie de o cantitate prea mare de grasime, avand in vedere ca pulpele vor trebui sa fie acoperite de grasime. Eu am reusit sa pastrez untura de rata de la alte preparate anterioare.
Procesul lent de gatire implica o temperatura joasa de gatire - 70-80 de grade, pe un foc foarte mic, timp de aproape 2 ore, pana cand carnea devine foarte frageda si se desprinde usor de pe os.
Se poate consuma imediat sau conserva la rece intr-un borcan, acoperita cu grasimea in care a fost gatita. Mai mult, prin conservare carnea isi intensifica aroma.

Sosul de fructe de padure l-am pregatit prin fierberea fructelor in vin alb si zahar brun (pentru 250 g de fructe - 100 ml de vin alb si 2 linguri de zahar brun).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu