Saptamana 48 - SUPA CREMA DE DOVLEAC COPT SI SPUMA DE OU

Legumele coapte ofera supelor o aroma mult mai intensa decat cele fierte. Desi implica un proces de gatire ce necesita mai mult timp, merita efortul. Cu atat mai mult cand este vorba despre dovleac, care prin coacere, ofera supei o textura catifelata si o culoare intensa.
Dovleacul este minunat iarna - in lipsa unei varietati bogate de legume de sezon, dovleacul este o sursa de fibre, vitamine (A, C si B6), potasiu si antioxidanti.

Aceasta supa este un mix de dovleac placintar, cartof dulce, ceapa, ghimbir, lime si lapte.
Primul pas este coacerea la cuptor a legumelor - dovleacul si cartoful  se taie in bucati potrivite, ceapa in sferturi, iar deasupra se presara bucatele de ghimbir si se stropeste cu ulei de masline. Legumele se coc timp de 40-50 minute la 200 de grade, intorcandu-le din cand in cand pentru a se coace uniform.

Legumele coapte se amesteca cu 500 ml de fond de legume si se fierb 1 minut, dupa care se transfera intr-un blender, mixand compozitia pana devine foarte fina. Se adauga sucul de la un lime si lapte pana se obtine consistenta dorita, eventual inca putin ghimbir ras dupa gust, piper si sare.


Supa am servit-o cu seminte de dovleac si spuma de albusuri posata in lapte.

Spuma de albusuri trebuie sa fie batuta foarte bine; bulele de spuma se poseaza cate 1 minut pe fiecare parte in laptele fierbinte tinut pe foc mic cat sa nu atinga punctul de fierbere.

| 1 dovleac placintar | 1 cartof dulce | 1 ceapa | 2 cm ghimbir | 1 lime |
| 500 ml lapte | 500 ml fond de legume - morcov, pastarnac | piper | sare |

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu