Saptamana 1 - SUPA DE MORCOVI CU CHIMEN

Numarul 1, saptamana 1!
Inaugurarea merita sa fie facuta de una dintre categoriile mele preferate - supele creme, in special crema de morcovi, intr-o varianta personala, reinterpretata, cu un gust fabulos, gratie ingredientului minune - CHIMENUL! L-am descoperit de curand, ca fiind folosit si in alte combinatii decat cele cu care eram obisnuiti (si asa putine).
Reteta originala foloseste coriandru, insa pentru variatiuni  nu veti da gres niciodata cu chimenul, mult mai accesibil de altfel, si cu care este compatibil.

 

De ce aveti nevoie:
500 gr morcovi
1 ceapa
2 cartofi
1 bucata de telina
1 lingura chimen
1 litru apa sau supa
150 ml lapte
patrunjel
unt

Supele se fac in general foarte usor, detaliile fac insa diferenta.
Incepeti prin a taia cubulete legumele si a cali ceapa 3-4 minute in 3 lingurite de unt, peste care puneti la "rumenit" si legumele pentru 5 minute. Adaugati legumele in supa si aduceti la fierbere pentru aprox 30 min. pana legumele devin moi. Intre timp, caliti intr-o lingurita de unt semintele de chimen, adaugand si patrunjelul tocat. Atentie sa nu ardeti chimenul, nu tineti mai mult de 30 de secunde.
Odata fierte legumele, pasati-le bine cu blenderul, amestecand impreuna cu chimenul si patrunjelul tocat. Pentru o aroma delicata, turnati si 150ml de lapte. Sare si piper dupa gust, insa cantitatea de sare depinde si de cubuletul vegetal folosit la supa (daca decideti sa-l folositi); eu o prefer mai dulce, morcovul fiind el insusi o leguma dulce.
Pentru servire, presarati putin patrunjel verde, eu m-am jucat si cu putina ceapa verde, et voila!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu