Cremele usoare de iaurt si ricotta sau frisca si iaurt ating pandispanul parfumat cu rozmarin, in cautarea fructelor rosii zemoase.
PANDISPANUL are o textura bogata in comparatie cu crema fina. Am decis sa adaug in compozitie si urme de fructe confiate si coaja de portocala alaturi de aroma de baza de rozmarin.
Pentru 3 straturi de blat am folosit:
| 225gr unt | 225gr zahar | 3 oua |
| 360gr faina | 75gr iaurt | 2 lgt rozmarin pulbere | 2 lgt praf de copt | coaja de portocala | fructe confiate |
De obicei mai reduc din cantitatea de zahar pentru ca imi place sa iasa mai putin dulce. Untul se bate cu zaharul si se incorporeaza pe rand cate un ou.
Se amesteca bine, presarand faina, rozmarinul si putina coaja de portocala dupa gust, urmate de iaurt.

O data scos din cuptor se lasa la racit pe un gratar. Se taie in 3 straturi.
CREMA este un mix de ricotta si iaurt cu bucatele fine de banana si smochine proaspete (in functie de sezon).
| 500gr ricotta | 225gr iaurt gras 10% | | 2 banane | 2-3 smochine |
A doua crema, cea de suprafata, este mai usoara, doar pe baza de frisca si iaurt. Am folosit :
| 200gr smantana pentru batut frisca |
| 150gr iaurt gras 10% |
Intregul tort primeste un buchet mare de fructe rosii proaspete: capsuni, rodie, smochine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu